Nedsat hørelse

Dårlig hørelse – akupunktur eller høreapparater?

De fleste mennesker oplever en nedsat hørelse, når de bliver ældre.

Det er ganske normalt.

Og lige så ofte får du beskeden, at det ikke kan behandles, men at du sandsynligvis vil få større livskvalitet med høreapparater.

Det er en påstand jeg slet ikke er enig i:

Nedsat hørelse kan nemlig behandles effektivt med moderne akupunktur.

Hvorfor får du nedsat hørelse?

Der  findes mange forskellige grunde til nedsat hørelse.

Det kan ramme mennesker i alle aldre, men nogle af de hyppigste årsager er aldersrelateret hørenedsættelse og støjskader.
Det er dog også muligt at behandle nedsat hørelse forårsaget af åreforkalkning i hjernen og lignende, med ganske fine resultater.

Nedsat hørelse pga vokspropper i øregangen, kan derimod ikke behandles med akupunktur.
Dér skal du have fat i lægen, som hurtigt kan klare den problematik med en øreskylning.

Når du bliver ældre, påvirkes ørets funktion – præcis ligesom med øjnene.

Men egentligt skyldes det oftest nedsat blodcirkulation i det indre øre, hvilket gør at sansecellerne ikke får nok næringsstoffer og derfor går til grunde. Det kan sammenlignes med en bil som skal køre en lang strækning, men ikke får tanket brændstof nok til turen.

Hos ældre mennesker kommer den nedsatte hørelse ofte snigende. I starten er det kun enkelte lyde eller toner der ikke kan høres. For det meste vil det være familie og venner der opdager det før personen selv gør det. TV og radio bliver gradvist skruet op. Ofte til gene for andre familiemedlemmer, som ikke døjer med nedsat hørelse.

Men også yngre mennesker kan få høreproblemer. Hvis øret udsættes for høje lyde gennem længere tid, kan ørets fine sanseceller også tage skade. Det ses desværre ofte ved unge mennesker, der ofte lytter til alt for højt musik i deres høretelefoner. Men også mennesker, som arbejder i larmende omgivelser eller hos musikere.

Heldigvis er de ikke alle sanseceller der dør på en gang. I starten vil det kun være enkelte lyde eller stavelser du ikke opfatter.
Du begynder langsomt at misforstå ord og betydninger. Og ofte må du bede om at få gentaget det sagte.
Er der så samtidig meget baggrundsstøj, er det næsten umuligt for mange, at følge med i en samtale.

Dette oplever mange med hørenedsættelse fx i forsamlinger af flere mennesker, hvor snakken går lystigt på kryds og tværs. De mister fuldstændigt evnen til at følge med i samtalerne og til sidst ender det med blot at være larm – hvorefter mange begynder at udelukke sig selv fra fællesskabet.

Hvem får nedsat hørelse og er der så brug for høreapparater?

Langt de fleste mennesker, der rammes af hørenedsættelse, er ældre mennesker., og det er den aldersbetingede hørenedsættelse, der er den hyppigste diagnose der stilles.
Som nævnt før er der desværre også mange børn og unge der rammes af hørenedsættelse, hvilket kan skyldes flere forskellige ting.
Nogle børn fødes med nedsat hørelse, mens det for andre kan skyldes mellemøresbetændelse eller lignende.

Det er ikke alle typer af hørenedsættelser, der kan behandles ved hjælp af akupunktur, men mange kan – og du er altid velkommen til at kontakte mig, for at høre hvilke muligheder du har for behandling.


Hvordan kan nedsat hørelse behandles ved hjælp af akupunktur?

Det kan lyde som en umulig sag, at rette op på hørelsen ved hjælp af små ultrafine nåle. Men ikke

Målet med akupunkturbehandlingerne for nedsat hørelse er, at øge blodcirkulationen til sansecellerne i øregangene, så de får en optimal tilførsel af næringsstoffer.

Teorien er, at de skadede – men endnu ikke døde sanseceller reddes på målstregen og begynder deres arbejde igen.

Kan jeg slippe helt af med mit høreapparat? 

Den metode jeg bruger til synsbehandling har været mange år undervejs. Manden som opdagede og udviklede metoden: John Boel, er min læremester og han har igennem mange år undersøgt, hvilken type akupunktur, der giver de bedste resultater ved nedsat hørelse.

Lidt længere nede kan du se en artikel fra Familie Journalen.
I artiklen kan du læse om Kaare, der gik fra ikke at kunne følge med i en samtale til at høre fint uden høreapparater. Han fik behandling med samme metode, som jeg bruger i mine behandlinger.

Samme oplevelse havde Per, som jeg behandlede for nedsat hørelse:

“Min kone har længe brokket sig over, at jeg skruer alt for højt op når jeg ser TV.
Nu har jeg fået behandling for dårlig hørelse og allerede efter den første behandling har jeg måttet skrue ned for lyden på fjernsynet.
Og nu er det pludselig mig, der er efter min kone – fordi HUN skruer for højt op!
Næste gang er det vist synet vi skal have kigget på!”

 

Akupunktur eller høreapparater?

Det kan være svært at svare på, da alle mennesker er forskellige. Det handler ikke altid kun om, helt at kunne undvære dine høreapparater – men lige så ofte om, at du får mere gavn af dine høreapparater.

Det er ikke sjældent, at folk – som inden de fik behandling havde problemer med deres høreapparater – nu kan bruge dem til festlige lejligheder, hvor de før ikke kunne følge med i en samtale, når der var flere der snakkede samtidig.

Mange mennesker synes ikke, at de kan høre bedre med høreapparaterne, men oplever tværtimod mere larm eller forvrængede lyde. Hos dem vil høreapparaterne blot komme til at ligge i en skuffe og samle støv.

Andre igen glemmer at de har høreapparaterne på og går derfor glad i bad – hvorefter de dyre apparater bliver ødelagt.

Har du nedsat hørelse og kan genkende dig iblandt noget af det nævnte?

Så er du hjerteligt velkommen til at kontakte mig og få en tid til en gratis konsultation.

 

 

Skriv til mig her hvis du har spørgsmål – eller vil bestille tid til hørebehandlinger

 

 Følg mig på facebook og læs andres oplevelser med akupunktur